وي در ادامه خاطرنشان کرد:چنانچه مرمتگر با اقليم آشنا باشد درک مواد و مصالح بکاررفته در آثار تاريخي و مقوله فن شناسي و حتي فهم شرايط زيست محيطي و اقليمي در شناسايي آسييبهاي وارد شده بر بنا آسانتر خواهد بود.
وي با اشاره به اينکه بدون آشنايي با مقولههاي فن شناسي و آسيب شناسي اجراي مقوله مرمت غير ممکن است اظهار داشت: براين اساس بايد گفت که اقليم شناسي الفباي مرمت به شمار ميرود.
به گفته اين مقام مسئول در دومين همايش نقد مرمت؛ مرمتگران محلي، بومي و دانش آموختگان مرمت در مرمت بناهاي منطقه خود بسيار توانمندتر عمل ميکنند چراکه در درجه اول با اقليم منظقه و سپس به دين، فرهنگ و آداب آن منطقه آشنا هستند.
وي ادامه داد: در چنين همايشهايي بايد الگوهاي مرمتي نقد و بررسي شوند تا نقاظ قوت و ضعف بناها مورد بررسي قرار گيرد.
محمدي به بازار تبريز اشاره کرد و اظهار داشت: سانحه آتش سوزي رويداد تلخي است که ممکن است در هر منطقه و در هر شرايطي روي دهد اما آنچه در اين شرايط مهم است مديريت سريع، صحيح، دقيق و تأثيرگذار است تا از هررويداد جبران ناپذيري جلوگيري شود.
وي از مرمت بخشهاي تخريب شده بازار تبريز براساس مستندنگاريهاي کامل در آيندهاي نزديک خبرداد و افزود: البته بايد از تخريبهاي بيشتر در اين زمينه جلوگيري کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي آمادگي خود را براي دريافت هر گونه پشنهاد در مورد مرمت بارار تبريز اعلام کرد./119
انتهای پیام/